Clicky

۰
سبد خرید
کفسازی
درخواست مشاوره

واتس اپ دیجی کف

کفپوش رزینی

 کفپوش های رزینی گزینه مناسبی برای انواع صنایع (صنایع غذایی، صنایع دارویی، کارخانه های ماشین سازی و ...) هستند؛ چراکه این کفپوش ها بسیار پایدار و ایمن بوده و در عین حال طول عمر بالایی دارند. این کفپوش ها علاوه بر زیبایی ظاهری، به راحتی تمیز می شوند و مقاومت خوبی در برابر خرابی ها از خود نشان می دهند. در ادامه با انوع کفپوش های رزینی آشنا خواهید شد.

کفپوش اپوکسی

کفپوش های اپوکسی معروف ترین نوع کفپوش های رزینی هستند که بیشترین کاربرد را در کفسازی های صنعتی دارند. رزین اپوکسی یک ماده ترمودینامیکی با پایداری بالاست و بهترین گزینه برای محل هایی است که نیازمند کف با خاصیت رسانایی الکتریکی هستند.
انواع مختلفی از اپوکسی وجود دارد که هر یک با توجه به کاربرد آن ویژگی های خاص خود را دارد. اما همه اپوکسی ها بسیار سخت بوده و کاملا به بتن می چسبند. در نتیجه از بتنی که در زیر لایه اپوکسی قرار دارد در برابر ضربات، ورود آب، سایش، پوسیدگی، اثرات مخرب روغن ها و سایر مواد شیمیایی حفاظت می کنند.
اگر کفپوش های اپوکسی آسیب ببینند، باید بطور کامل تعویض گردند. از طرفی تعویض این سطوح بسیار وقتگیر است؛ در نتیجه در صورت ایجاد خرابی در سطوح اپوکسی، هزینه سنگینی بر دوش کسب و کار مورد نظر وارد می شود.
کفپوش های اپوکسی دارای استحکام فشاری بالاتری نسبت به کفپوش پلی اورتان هستند. به همین دلیل، در صنایع دارای ماشین آلات سنگین، انبارها و مراکز لجستیک با وسایل نقلیه پر تردد معمولا از کفپوش های اپوکسی استفاده می گردد.
واکنش کفپوش پلی اورتان و اپوکسی در برابر مواد شیمیایی مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال پلی اورتان در برابر اسید های آلی مانند اسید لاکتیک، مقاومت بهتری نشان می دهد در نتیجه در صنایع غذایی بخصوص صنایع لبنیاتی که همواره در معرض اسید لاکتیک قرار دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. در شرایطی که احتمال خوردگی اپوکسی در برابر چنین اسیدهایی بالاتر است، این نوع کفپوش ها در برابر اسید سولفوریک مقاومت بالاتری از خود نشان می دهند در نتیجه در صنایعی که با این نوع اسیدها سر و کار دارند مانند باتری سازی، مورد استفاده قرار می گیرند.​​​​​​​

​​​​​​​روند اجرای کفپوش اپوکسی​​​​​​​

جهت اعمال در ابتدا باید یک لایه پرایمر کفپوش اپوکسی بر روی سطح اجرا گردد. در مرحله بعد با بتونه مخصوص (بر پایه اپوکسی) سطح کار را بتونه ماستیک نموده و در نهایت اپوکسی کف با لیسه مخصوص پهن شده و با غلطک حباب گیر، حباب های آن گرفته می شود. جهت استحکام بیشتر سطح می توان از لایه های مش (توری پلی استر) استفاده کرد و سپس لایه دوم پوشش اپوکسی کف را بر سطح آن اجرا نمود. جهت کاهش مصرف میزان رزین و ازدیاد استحکام سطح، از سیلیس های دانه شکری استفاده می شود.
​​​​​​​به طور معمول ضخامت نهایی کفپوش اپوکسی پس از گذشت 24 ساعت و سختی نهایی در طول زمان 7 روزه (دوره گیرش نهایی) ایجاد می گردد. بعد دوره گیرش نهایی این سطوح قابل استفاده و بهره برداری می باشد​​​​​​​.

مزایای کفپوش اپوکسی​​​​​​​

کفپوش اپوکسی دارای مزایای بسیاری است که این مزایا باعث جلب توجه و رایج شدن این کفپوش در مدت زمان کوتاهی شده است.

1- دوام بالا ، پوشش های اپوکسی از مقاومت خوبی در برابر فشار برخوردار هستند. از این رو با نصب پوشش اپوکسی روی یک سطح میتوان مقاومت فشاری آن را چند برابر کرد. همین مقاومت بالا موجب شده است که کفپوش اپوکسی طول عمر بالایی داشته باشد و به صرفه باشد.
2- هزینه پایین کفپوش اپوکسی با وجود مزایای بسیار و مقاومت بالا از قیمت مناسب تری نسبت به سایر پوشش ها برخوردار است. این کفپوش ها نسبت به پوشش های دیگر هم از نظر خرید و هم هزینه های نگهداری پایین تر میباشند و از این رو پوشش اپوکسی از جمله پوشش های مقرون به صرفه میباشد.
3- تنوع در پوشش اپوکسی کفپوش های اپوکسی را میتوان در رنگ های متفاوت تولید و اجرا کرد. این پوشش ها به صورت لایه لایه روی سطع اعمال میشود.
4- مقاومت بالای کفپوش اپوکسی یکی دیگر از ویژگیهای مهم کفپوش های اپوکسی مقاوم بودن این کفپوش ها در مقابل مواد شیمیایی از جمله اسید ها و باز دارند. همچنین اپوکسی مقاومت تحمل دمای بالا را نیز دارد. البته توجه داشته باشید اگر در محیطی که میخواهید این کفپوش را استفاده کنید محیطی است که مدام با مواد شیمیایی در تماس است باید از گریدهای با مقاومت بالاتر استفاده کرد.
 
5- عایق در برابر الکتریسیته : از دیگر مزایای کفپوش اپوکسی عایق بودن این کفپوش در مقابل الکتریسیته است. از این رو میتوان از این پوشش برای محیط هایی که افراد دائما با برق در حال کار هستند استفاده کرد. که این امر موجب حفظ جان افراد و ایمنی بالاتری میشود. پس یکی دیگر از موارد و کاربرد کفپوش اپوکسی در اتاق برق میباشد که موجب افزایش ایمنی میگردد .​​​​

معایب کفپوش اپوکسی​​​​​​​

به دلیل انعطاف پذیری پایین کفپوش اپوکسی، در کف هایی که در برابر ضربه‌های شدید قرار دارند استفاده از آن توصیه نمی‌شود و پیشنهاد می‌گردد از کفپوش پلی یورتان استفاده شود. باید دقت نمود در هنگام ریخته شدن مواد شیمیایی و اسیدی و یا نمک‌ها بر روی سطح، بلافاصله آن‌ها را از روی کفپوش اپوکسی پاک نمود. زیرا این مواد می‌تواند پوشش کف اپوکسی را از بین ببرد و در نتیجه خسارت زیادی به سطح زند.​​​​​​​

کاربرد کفپوش‌ اپوکسی​​​​​​​

· کفپوش کف انواع کارخانجات و کارگاه‌ها
· روکش کف مجتمع تجاری و مراکز خرید
· کفپوش کف پارکینگ ها
· روکش کف انبارها
· کفپوش بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها
· روکش کف کارخانجات صنعتی سنگین شبیه کارخانه فولاد و سیمان
·  کفپوش و روکش در سالن‌های مختلف پمپصنعت نفت و گاز و پتروشیمی
· کفپوش کف کارخانه های کاغذ سازی
· کف سالن نیروگاه ها
· کف راه روهای فرار در هنگام آتش سوزی

انواع کفپوش صنعتی اپوکسی

کفپوش اپوکسی ضد اسیدی : این نوع کفپوش ها در برابر عوامل شیمیایی مقاومت بالایی دارند. کاربرد اصلی این نوع اپوکسی‌ها در مخازن نگهداری مواد شیمیایی و اسیدها و همچنین در کارخانجات مواد شیمیایی است.
کفپوش اپوکسی ورزشی : این نوع اپوکسی‌ها در سالن‌های ورزشی کاربرد دارند و مزیت اصلی آن‌ها مقاومت در برابر سر خوردگی، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر اصطکاک و مقاومت در برابر بازتاش نور است.
کفپوش اپوکسی ضد جرقه یا کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک:  قابلیت رسانایی دارد. این نوع اپوکسی با عبور جریان الکتریسیته ساکن از درون خود، مانع ایجاد جرقه می‌شود. بنابراین در مکان‌هایی که جرقه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد (مانند انبار مهمات و انبار نگهداری مواد منفجره) می‌توان از این نوع اپوکسی استفاده نمود.
کفپوش اپوکسی ضد خش: این نوع اپوکسی‌ها را می‌توان در مواردی به کار برد که خش شدگی سطح برای کاربری مهم باشد.
کفپوش اپوکسی پارکینگ : می‌توان برای پارکینگ‌ها از کفپوش اپوکسی پارکینگ استفاده نمود. این کفپوش‌ها می‌توانند علاوه بر حفظ زیبایی دوام بالایی در مقابل تردد خودروها داشته باشند.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی: در مواردی که کفپوش اپوکسی در محیط‌های بهداشتی و بیمارستان‌ها لازم است به کار برده شود، می‌توان از کفپوش بیمارستانی استفاده نمود. این کفپوش‌ها خاصیت آنتی باکتریال دارند و مانع از گسترش و باقی ماندن آلودگی در محیط بهداشتی و علی‌الخصوص بیمارستان‌ها می‌شوند.

 کفپوش پلی اورتان​​​​​​​

کفپوش های پلی اورتان، مقاومت خوبی در برابر ضربات، سایش و مواد شیمیایی دارند. اما مهم ترین خاصیت پلی اورتان ها، مقاومت بالای آن ها در برابر دمای بالا و حرارت مستقیم است. همچنین انعطاف پذیری این نوع کفپوش، باعث عملکرد خوب آن در برابر ضربات می شود.
به عنوان یک رزین ترمودینامیکی، کف های پلی اورتان نسبت به کف های دیگر ، زمان ترمیم بیشتری دارند. در نتیجه زمان تلف شده جهت نصب مجدد یا هر گونه تعمیرات برای این نوع کف بیشتر می شود. کفپوش های پلی اورتان در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم می باشند. یعنی در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب، رنگ آن زرد نمی شود، اما کفپوش اپوکسی فاقد این خاصیت است و به مرور زمان در اثر نور آفتاب تغییر رنگ می دهد. کفپوش پلی اورتان نسبت به کفپوش اپوکسی مقاومت بیشتری در برابر خراشیدگی ها دارد. چراکه کفپوش پلی اورتان معمولا نرم تر و کشسان تر از کفپوش اپوکسی است که این خاصیت کمک می کند تا در برابر خراش ها مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. همچنین این کفپوش ها در برابر تغییرات دمایی و رطوبت نیز مقاومت بیشتری نسبت به اپوکسی ها دارند.​​​​​​​

نحوه اجرای کفپوش پلی یورتان​​​​​​​

آماده سازی سطح
جهت اجرای کفپوش پلی یورتان با توجه به بازدید صورت گرفته و بررسی شرایط موجود، برای رسیدن به یک کف کاملاً استاندارد، ابتدا باید مراحل آماده سازی کف ها با حساسیت و دقت زیاد و با اصولی که در زیر اشاره می‌شود صورت گیرد.
عوامل مختلفی روی کارایی کفپوش پلی اورتان تاثیر گذارند که مهمترین آنها آماده سازی سطوح کف  (Preparation)، می‌باشد. بطوریکه اگر سطح از آلودگی های مختلف از جمله گرد و غبار، نمک و رسوبات و غیره پاک نشده باشد یا زبری مناسب روی آنها ایجاد نشود، روکش رزینی کارایی مطلوب را نخواهد داشت. لذا با در نظر داشتن این موضوع، آماده سازی کف به شرح ذیل و مطابق با استانداردهای بین المللی نظیر DIN28052-2 انجام می گیرد:
الف) کلیه سطوح بتنی و سایر کف های مورد نظر می‌بایست به دلیل داشتن باندینگ مکانیکی پوشش ها (Mechanical Bonding Coatings) ، دارای زبری کافی باشند به همین دلیل بایستی با استفاده از دستگاه مخصوص ساب بتن،  قبل از اجرای پرایمر پلی یورتان (Primere)  سطوح بتنی آماده سازی گردند.
ب) با توجه به این مطلب که کفپوش های پلی اورتان می‌بایست بر روی سطوح بتنی پایدار اجرا گردد. لذا حذف کلیه نقاط و محل‌های سست و لق از روی کف بتنی به وسیله  Grinder یا Hammerr   توصیه می‌گردد.
قابل ذکر است که کلیه درزهای اجرایی و انبساطی موجود و همچنین ترک ایجاد شده در سطوح بتنی بوسیله ماستیک مخصوص  تسطیح می‌گردد.
پ) همانگونه که اشاره شد کف مورد نظر می‌بایست جهت اجرای کفپوش پلی اورتان، عاری از هر گونه آلودگی شامل گرد و غبار، چربی ها شامل روغن، گریس، پلاسترها و نیز مواد اسیدی و قلیایی باشد. در صورت وجود چنین موادی، سطح بتن با استفاده از روش های مکانیکی و یا شیمیایی جرم زدایی و چربی زدایی (Degreasing) می‌گردد.
ت) پس از اینکه کف و سطوح کار توسط روش‌های مکانیکی و یا شیمیایی چربی زدایی گردید، در صورت نیاز لکه گیری سطوح توسط گروت اپوکسی (Grout Epoxyy) انجام می‌گیرد. گروت اپوکسی مخصوص که یک مواد ترکیبی جهت تعمیر و یا پوشش سطوح آسیب دیده می‌باشد، ترکیب مخصوصی از رزین اپوکسی خالص، پودر اروزیل و میکرو سیلیس می‌باشد. با استفاده از گروت اپوکسی تخلخل‌های موجود در سطح پر شده و علاوه بر ایجاد یک سطح پلیمری صاف و باندینگ مکانیکی قوی، کفپوش اپوکسی با لایه زیرین ایجاد می‌گردد .
ث) پس از انجام کلیه مراحل فوق، کلیه سطوح وکیوم شده و حلال شویی می‌گردد.
ج) وضعیت بتن‌های اجرا شده در کف به لحاظ داشتن حداقل مقاومت مکانیکی نظیر مقاومت های فشاری و کششی، به منظور اجرای  کفپوش پلی یورتان مورد بررسی قرار می‌گیرد.
چ)  پلاسترهای سیمانی موجود و یا هر لایه دیگری که به منظور تسطیح بر روی بتن اجرا شده است باید چسبندگی آنها با بتن اصلی مورد آزمایش قرار گیرد در صورتیکه چسبندگی آنها مناسب نباشد تخریب و برداشتن آنها ضروری می‌باشد.
خ)  میزان رطوبت سطوح در زمان اجرای کفپوش پلی اورتان نباید بیشتر از ۵/۴% باشد.
مراحل اجرای کفپوش پلی یورتان پس از آماده سازی سطح مطابق شکل زیر می‌باشد که در ادامه به تفضیل به آن پرداخته می‌شود.

اعمال لایه پرایمر کفپوش پلی اورتان​​​​​​​

در این مرحله مواد پرایمر بر پایه پلی یورتان که دارای ویسکوزیته بسیار کمی نسبت به سایر مصالح است، به عنوان آستر (پرایمر) و لایه اولیه کفپوش پلی اورتان کف اجرا می‌شود. با استفاده از پرایمر می‌توان مطمئن بود که لایه روکش پلی یورتان با ضریب اطمینان بالا به کف مورد نظر متصل می‌گردد.پرایمر پلی یورتان از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است  پرایمر پلی یورتان دارای مشخصات ذیل است:
 
· این پرایمر چسبندگی بسیار خوب بر روی سطوح بتنی و فلزی دارد.
· پرایمر پلی یورتان به صورت خالص و کاملاً بدون پودر (powder-free) می باشد.
· عمر مصرف متوسط (Pot Life) پرایمر اپوکسی در ۲۵ درجه سانتی گراد ۹۰ دقیقه می باشد.
· میزان متوسط مصرف پرایمر پلی اورتان به ازای هر متر مربع در حدود ۲۰۰-۲۵۰ گرم است.
​​​​​​​

اعمال لایه میانی کفپوش پلی یورتان مسلح با الیاف فایبرگلاس (لایه تقویت شده میانی)​​​​​​​

در این مرحله از اجرای کفپوش پلی اورتان، الیاف پلیمری چاپد شده (Chapped Strand Mat) یا الیاف پلیمری فایبرگلاس  به روش اجرای تر (Hand lay–upp)   بر روی کلیه درزهای اجرایی و انبساط اجرا می‌گردد. اجرای این لایه اختیاری بوده و مقاومت بالای مکانیکی برای کفپوش پلی اورتان را به دنبال دارد. همچنین باعث می‌شود استحکام فشاری، کششی و خمشی روکش پلی یورتان کف بالا باشد.
پس از مرحله آماده سازی کلیه درزها مطابق فرآیند بالا، لایه میانی با استفاده از مواد ماستیک شامل رزین ، میکروسیلیس و سیلیس دانه بندی شده اجرا می‌گردد. این مواد نقش ماستیک و تسطیح کننده را بر عهده دارند و مشخصات کلی آن به شرح ذیل است:
· چسبندگی بی نظیر به کلیه سطوح بتنی، فلزی، شیشه و سنگ و …
· خواص مکانیکی بالا
· این مواد از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است.
· عمر مصرف متوسط (Pot Life) در ۲۵ درجه سانتی گراد ۳۰ دقیقه می باشد.
میزان متوسط مصرف ماستیک کفپوش پلی یورتان برای هر متر مربع با سطح نرمال ۲-۴ کیلوگرم می‌باشد ​​​​​​​

اعمال لایه نهایی روکش پلی یورتان​​​​​​​

پس از اجرای سه مرحله قبل، اجرای لایه نهایی کفپوش پلی اورتان خواهد بود که به مرحله اجرای روکش پلی یورتان هم موسوم است. این مرحله توسط رزین مخصوص پلی اورتان اجرا می‌گردد. مشخصات کلی ، به شرح زیر است:
· اجرای روکش پلی یورتان بر روی سطوح بسیار سریع است.
· روکش پلی اورتان مقاوم در برابر محیط های خورنده و روغن های صنعتی می‌باشند.
· مصالح روکش پلی یورتان از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است.
· عمر مصرف متوسط (Pot Life) روکش های پلی اورتان در ۲۵ درجه سانتی گراد ۳۰ دقیقه می‌باشد.
میزان متوسط مصرف روکش پلی یورتان برای هر متر مربع با سطح نرمال ۶/۰-۲/۱ کیلوگرم می‌باشد ​​​​​​​

مزایای کفپوش‌ پلی اورتان​​​​​​​

· براق بودن سطح کف پوش های پلی اورتان
· مقاومت سایشی بسیار بالای کفپوش پلی اورتان
· اجرای آسان کفپوش پلی اورتان
· چسبندگی عالی کفپوش پلی یورتان به سطوح بتنی
· مقاومت بسیار بالای کفپوش های پلی یورتان در برابر اسیدها و قلیاها
· انعطاف پذیری بسیار مناسب کفپوش پلی یورتان
· قاومت بالای کفپوشهای پلی یورتان در برابر ضربه
· یکپارچه بودن کفپوش پلی یورتان
· خواص آنتی باکتریال کفپوش پلی یورتان
· تنوع رنگ و طرح بالا
خاصیت اکوستیک کفپوش های پلی یورتان ​​​​​​​

 کاربرد کف پوش پلی یورتان​​​​​​​

· مناسب برای پوشش کارگاه ها و کارخانجات می‌باشد.
· گزینه عالی برای پوشش های سطوحی می‌باشد که در معرض ضربه زیاد قرار می‌گیرند.
· مناسب برای کفپوش سالن ورزشی است.
· مناسب برای کفپوش انبارها
· قابلیت استفاده در کفپوش‌های بیمارستان و درمانگاه‌
· قابلیت استفاده در سازه هایی که تحت تنش قرار دارند را دارا می‌باشد.
· مناسب برای کفپوش مراکز تجاری و فروشگاهی
· مناسب جهت کفپوش پارکینگ‌ عمومی و منازل
کفپوش پلی اورتان یا کفپوش پلی یورتان به سادگی قابل تمیز شدن هست و هزینه نگهداری آن با قیمت بسیار پایین صورت می‌گیرد.سیستم کفپوش پلی یورتان شبیه کفپوش های صنعتی اپوکسی از سه لایه اصلی شامل پرایمر، لایه میانی و لایه نهایی یا روکش پلی  اورتان تشکیل می‌گردد که هر یک از این لایه ها در مراحل مختلف اعمال می‌گردد.
 
 
​​​​​​​

 
انواع کفپوش پلی یورتان

کفپوش پلی یورتان ورزشی:
یکی از مهم‌ترین کاربردهای کفپوش پلی یورتان یا پلی اورتان، در سالن‌های ورزشی است. با توجه به اینکه کفپوش پلی یورتان، انعطاف پذیری خوبی دارد و همچنین در مقابل ضربه نیز مقاومت خوبی دارد، به عنوان کفپوش سالن ورزشی گزینه خوبی است. زیرا به مرور زمان کیفیت خود را از دست نمی‌دهد.
 ​​​​​​​

 
کفپوش پلی یورتان صنعتی:​​​​​​​

کفپوش‌های پلی یورتان برای محیط‌های صنعتی نیز بسیار گزینه مناسبی هستند. زیرا این کفپوش‌ها مقاومت خوبی نسبت به مواد خطرناک صنعتی و مواد شیمیایی دارند. از جمله کاربردهای این نوع پوشش، در سطوح لوله است. مقاومت خوب و اجرای آسان باعث استفاده از این محصول در سطوح لوله است.
 ​​​​​​​

کفپوش پلی یورتان آنتی استاتیک یا کفپوش پلی اورتان ضد جرقه:​​​​​​​

که قابلیت رسانایی دارد. این نوع پلی یورتان با عبور جریان الکتریسیته ساکن از درون خود، مانع ایجاد جرقه می‌شود. بنابراین در مکان‌هایی که جرقه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد (مانند انبار مهمات و انبار نگهداری مواد منفجره) می‌توان از این نوع پلی اورتان استفاده نمود.
 ​​​​​​​

کفپوش پلی اورتان ضد خش:​​​​​​​

این نوع پلی یورتان‌ها را می‌توان در مواردی به کار برد که خش شدگی سطح برای کاربری مهم باشد.
کفپوش پلی یورتان دارای آیین نامه ها و استانداردهای مخصوص می‌باشد و این محصولات باید تست‌های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی خاص خود را گذرانده باشند.
 ​​​​​​​

پلی یوریا​​​​​​​

پلی یوریا ‏یک محصول الاستومری حاصل از واکنش بین یک ترکیب ایزوسیانات و مخلوطی از رزین‌های سنتزی می‌باشد. ‏از ‏مقاوم‌ترین نوع پوشش‌های محافظتی در جهان است که به خاطر مقاومت‌های شیمیایی، فیزیکی و حرارتی بسیار بالا ‏کاربرد ‏وسیعی در صنایع پوشش‌های ضدخوردگی صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، کفپوش‌های صنعتی و ‏آزمایشگاهی، ‏آب‌بند، پوشش‌های امنیتی و نظامی و … دارد. در واقع  پلی یوریا به دلیل خواص مکانیکی ویژه خود، بعنوان یک ‏پوشش ‏فوق‌العاده سخت، یکپارچه، انعطاف‌پذیر و مقاوم در برابر سایش عمل می‌نماید.
از لحاظ شیمیایی در برابر هر نوع ‏آسیبی ‏توسط مواد قلیایی، اسیدی و محصولات مشتق شده از نفت مقاوم است. پلی یوریا در برابر خوردگی باکتری‌ها پایدار ‏است، ‏سازگار با محیط زیست بوده و به راحتی تمیز می‌گردد. این محصول در صنایع نظامی، صنایع نفت و گاز و ‏پتروشیمی، ‏مقاوم‌سازی سازه‌های فرسوده و … کاربردهای بیشماری دارد.‏
پلی یوریا دو جزئی از جدیدترین انواع تکنولوژی در صنعت پوشش و کفپوش است. سامانه‌های پلی یوریا بعضا به عنوان ‏پلی‌یورتان ‏بهبود یافته ‏ شناخته می‌شوند اما هر چند خواص مشترکی بین پلی یوریا و پلی‌یورتان وجود دارد، تکنولوژی ‏ پلی یوریا یک تکنولوژی ‏بی‌همتاست. دوام بالای این پوشش آن را تا بیست برابر مقاوم‌تر از اپوکسی ‏ و تا ده برابر مقاوم‌تر از ‏پلی‌یورتان ‏ کرده‌است‎‏.
به ‏نمک، روغن، گاز و مواد شیمیایی خورنده مقاوم است. نسبت به اپوکسی %۹۸ منعطف‌تر است و ‏به بتن اجازه جابه‌جایی می‌دهد. پلی یوریا ترک نمی‌خورد و از روی سطح بلند نمی‌شود. پلی یوریا ۲۵ سال است که در صنایع ‏مختلف نظیر پوشش لوله‌ها، مخازن، ‏تصفیه خانه‌ها، و محل بار وانت‌ و کامیون‌ها استفاده می‌شود.​​​​​​​

مزایای پلی یوریا:​​​​​​​

1. قابلیت و امکان استفاده سریع بعد از اجراشدن
2. نصب و اجرا به شکل پاششی و به همراه سطح صاف و همچنین براق
3. افزایش طولی بسیار خوب ( elongation)
4. بوجود آمدن مقاومت فیزیکی و همچنین شیمیایی خوب
5. مقاومت عالی در مقابل اشعه UV
6. مقاومت بسیار خوب مقابل ساییدگی، خوردگی، پاره شدن و ضربه
7. دارای ضخامت ۱۰۰۰ میکرون، فاقد درز، صاف و یکپارچه و فاقدترک
8. واکنش پذیری تند و سریع، بدون بکارگیری کاتالیزور
9. قابلیت بکارگیری در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد تا ۱۳۵ درجه سانتیگراد
دارای تاییدیه فنی و همچنین تاییدیه سلامت از انجمن سنجش و مصالح ساختمانی امریکا ​​​​​​​

 
خشک شدن سریع، انعطاف ‏پذیری بالا، مقاومت حرارتی زیاد و ‏مقاومت سایشی، پلی یوریا را به بهترین گزینه برای اکثر سطوح بدل کرده‌است. از دیگر ‏موارد استفاده پلی یوریا، سامانه‌های ‏ضدخوردگی است که باعث شده کاربرد فراوانی در صنایع دریایی، بنادر، کشتی‌ها و عموما ‏محیط‌های در معرض رطوبت و مواد ‏شیمیایی داشته‌ باشد.‏
پلی یوریا از جدیدترین انواع پوشش در سطح دنیاست. این پوشش دو جزئی چسبندگی بالایی به اکثر سطوح دارد و از پایداری ‏نوری و طول عمر بالایی برخوردار است. بزرگترین مزیت  پلی یوریا خشک شدن سریع آن (کمتر از یک دقیقه) است که آن را ‏به گزینه مناسبی برای همه سطوح از جمله سطوح عمودی، سطوح با شیب منفی و سطوحی که باید سریعا تحت بار قرار بگیرند، ‏بدل کرده‌است. به سبب خشک شدن سریع این پوشش نمی‌توان دو جزء را باهم مخلوط کرد و سپس اعمال نمود بلکه لازم است تا از تجهیزات ‏مخصوصی بهره گرفت که پس از اختلاط سریع این دو جزء، محصول را با فشار اسپری ‌کنند. تکنیسین تخصصی این دستگاه، ‏پوشش را به نحوی اسپری می‌کند که ضخامت پوشش اعمال شده همه جا یکسان باشد و یکپارچگی کاملا حفظ شود. پلی یوریا به واسطه ویژگی های منحصر به فردی که دارد دامنه کاربردی بسیار وسیعی را در بر میگیرد و بسیار فراتر از یک عایق رطوبتی و خوردگی یا کفپوش صنعتی و ورزشی است .
گستره دمایی کارکرد وسیع ( از منفی ۲۰ درجه سانتیگراد تا +۱۵۰ درجه) ، زمان گیرش بسیار سریع و تنها در چند ثانیه ، ایجاد مقاومت فشاری و کششی فوق العاده سطح یا سازه تحت پوشش در مقابل ضخامت پایین پوشش ( افزایش طول تا ۲۸۰% و مقاومت فشاری تا ۳۵ مگا پاسکال ) ، مقاومت در برابر اکثر مواد شیمیایی ، اسیدی و بازی ، عدم آسیب رسانی به محیط زیست و بسیاری خواص دیگر سبب گشته تا از آن با نام معجزه قرن یاد کنند و در اکثر پروژه هایی که هیچ پوشش دیگری قابل استفاده نیست ، پلی یوریا به راه حل قطعی آن تبدیل گردد .​​​​​​​

اما به طور کلی در صنایع زیر کاربرد فراوانی دارد ​​​​​​​:

آب بند:
این دسته به عنوان آب بند و عایق رطوبت در آب‌بندی تونل‌ها، استخرها، دریاچه‌ها، پی ساختمان‌ها، تونل‌های ‏شهری و مترو و بام ساختمان‌ها کاربرد دارد.‏
مقاوم ساز :در مقاوم سازی بناها در برابر زلزله، در ریل‌های قطار برای جلوگیری از ارتعاش خصوصا در بافت ‏قدیمی شهرها و … استفاده می‌شود .
ضد خوردگی: که استفاده گسترده‌ای بعنوان ضد خوردگی در خطوط انتقال و مخازن ذخیره نفت، مایعات نفتی، آب، ‏گاز، مواد شیمیایی و همچنین عرشه و آب‌خور کشتی دارد. این فرمولاسیون به نحوی طراحی شده که علاوه بر ایجاد ‏سد در مقابل رطوبت، چسبندگی فوق‌العاده به بستر دارد و باعث تقویت حفاظت کاتدی می‌شود.‏
کفپوش: با توجه به خشک شدن سریع و مقاومت بالای فیزیکی و شیمیایی و همچنین چسبندگی بالا، در محل‌هایی که نیاز ‏به برگشت به سرویس سریع، تردد بالا و نیاز به طول عمر طولانی دارند، استفاده می‌شود.‏
نظامی: به سبب خواص فوق العاده،  پلی یوریا کاربرد گسترده‌ای در صنایع نظامی به عنوان پوشش مقاوم‌سازی سازه‌های ‏نظامی و اورژانسی در برابر انفجار، مقاوم‌سازی خودروها در برابر تهدیدهای نظامی‎‏ و جلیقه ضدگلوله‎‏ دارد. این پوشش به ‏علت داشتن چسبندگی و انعطاف بالا، با ایجاد لایه محافظ بر روی دیوار انواع ساختمان‌های نظامی، امنیتی، زاغه‌های ‏مهمات و اماکن حساس و همچنین بدنه ماشین‌های زرهی، با اتلاف انرژی ناشی از انفجار، از متلاشی شدن آنها جلوگیری ‏می‌کند.‏
انرژی هسته ای :آزمایشات انجام شده بروی عایق پلی یوریا نشان میدهد که در جلوگیری از انتشار تشعشعات مواد رادیواکتیو بسیار مناسب بوده و از آن در ظروف و واگنهای حمل مواد رادیواکتیو استفاده بسیاری میشود. برخلاف پوشش های اپوکسی، این عایق نیاز به نگهداری دائمی ندارد و به علت بوجود آوردن یک عایق صد درصد بدون درز، باعث بوجود آمدن یک سد محافظتی قوی برای خارج نشدن مواد و اجسام مخرب میشود. همچنین عایق پلی یوریا در مقابل اکثر مواد شیمیایی و صنعتی مقاومت بالایی دارد .
صنایع دفاعی و پدافند غیرعامل ‌: با به کارگرفتن پوشش پلی یوریا در ضخامت های بالا‌، می توان سازه را در برابر بارهای دینامیکی حاصل از انفجار‌، مقاوم سازی نمود‌. از این ویژگی می توان در حفاظت از سازه های استراتژیک استفاده نمود.

کاربردهای پلی یوریا:​​​​​​​

· پوشش دادن کانال ها و تأسیسات بتنی فاضلاب ها
· پوشش دادن بالای عایق های برودتی مثل( فوم پلی یورتان )
· عایق کردن  از نظر رطوبتی سطح های بتنی
· جایگزین GeoMembrane در دریاهای مصنوعی
· عایق بودن از نظر رطوبتی در سیستم Roof Garden
· پوشش سطح های در معرض سایش بالا
· استفاده بعنوان کفپوش های صنعتی
حفاظت از واحدهای شیمیایی ​​​​​​​

روش اجرای پلی یوریا​​​​​​​

الف) آماده سازی سطوح :
سطح زیر کار بایستی عاری از هرگونه آلودگی نفتی، روغنی، چربی و قطعات سست و فرسوده باشد. استفاده از روش مکانیکی آماده سازی سطح توسط ساب زدن (Grinding) به منظور برداشتن قطعات سست در سطوح بتنی، موزائیک و سنگ توصیه می گردد. سطوح بتنی بایستی بر اساس استانداردهای DIN 1045 و یا DIN 28052 دارای مقاومت مکانیکی مناسب و بصورت مسلح اجرا شده و فاقد پوشش ها و پلاسترهای سیمانی سست باشد. سطوح فلزی در صورت نیاز بایستی سند بلاست و یا وایر براش شده تا زنگارها و آلودگی های آن زدوده شود.
ب) روش اجرا :
پس از آماده سازی در صورت لزوم کلیه سطوح توسط گروت و ملات مناسب تسطیح می شود تا بستری مناسب جهت پوشش نهایی فرآهم آید. سپس تمیز کاری و وکیوم گردیده و پرایمر مخصوص پلی اوره با غلطک یا قلمو بر روی سطوح اجرا می گردد. در انتها پوشش پلی اوره بصورت 2 جزئی به دستگاه مکانیکی مخصوص منتقل شده و پس از پیش گرم شدن و اختلاط در محل نازل روی سطح اسپری می گردد.
لازم به ذکر است که پس از اجرای این سیستم به فاصله گذشت 20 دقیقه می توان برروی آن تردد کرد و پس از گذشت 24 ساعت قابل بارگذاری است که این مسئله سرعت راه اندازی کار را به میزان قابل توجهی بالا می برد.
توجه 1 : اجرای پلی اوره کار تخصصی و از لحاظ فنی بسیار پیچیده می باشد و توصیه می گردد.حتماً از اکیپ حرفه ای و با تجربه استفاده شود.
توجه 2 : از آنجا که سیستم پلی یوریا دارای گریدهای مختلف و متنوعی از جمله هیبرید، پیور، آروماتیک و آلیفاتیک و ... می باشد لذا انتخاب پوشش مناسب برای کاربری خود از بخش فنی شرکت مشاوره و اطلاعات و مشخصات فنی مربوطه را دریافت نمایید.​​​​​​​

فروشگاه آنلاین محصولات کف سازی دیجی کف این امکان را به شما می دهد با آگاهی بیشتر و مناسب با نیازتان بهترین خرید را از محصولات ساختمانی  داشته باشید .

تهیه و تنظیم : www.digikaf.com​​​​​​​​​​​​​​

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید